Om oss

Second First

Varmt välkommen till Second First, butiken där du hittar ett handplockat och återbrukat sortiment av vintagekläder, möbler, konst och mindre ting. Handplockat , hållbart och alldeles underbart! Genom vårt samarbete med RödaKorset hittar du ett premiumutbud från deras sortiment där 75% går tillbaka till RödaKorsets verksamhet, där varje krona gör skillnad. Second First är en hub för oss som brinner för remake, schysst design och återbruk. Vi har ett litet naggande fint utbud med remake- kläder, möbler och unik konst som är skapat av återbrukat material. Vi kommer dessutom att ha aktiviteter, exempelvis i form av workshops och inspirerande evenemang i samarbete med lokala kreatörer. Är du student och bor på Tvistevägen kommer du snabbt att hitta oss då du kan låna verktygslådor och hämta upp dina avfallspåsar hos oss. Är du lite händig så kan du låna vår symaskin på plats, då kan du laga och förlänga livslängden på dina favoritplagg. Second First finns till för att skapa en hållbar och trivsam mötesplats på Tvistevägen, så knacka på och berätta vad du önskar att vi kan bidra med för att förbättra butiken och området.

Butikens utbud

Vintage kläder & Möbler

Vintage kläder & möbler

Vi älskar plagg och möbler som haft ett tidigare liv. Vi har därför samlat ett härligt utbud som vi omsorgsfullt valt ut runt om i Sverige men framförallt lokalt och genom vårt samarbete med Röda Korset. Köper du en vara med Röda Korset etikett går 75% av priset oavkortat till deras viktiga verksamhet där varje krona gör skillnad. Utbudet kommer ständigt att förnyas och missa inte våra loppisdagar då fler stilsäkra männsikor säljer sina varor hos oss.

icon-3

Konst av återbrukat material

Vi har ett litet och schysst utbud med unik konst som är skpat av återbrukat material. Är du en kreatör, kom gärna in och visa dina alster så finns goda möjligheter att du får ställa ut just din konst till försäljning.

icon-2

Bröd och grönt

Kvartersodlat! Vi är glada att våra grannar i huset vertikalodlar superkrispig sallad och mycket mer som du kommer kunna köpa i vår butik. Då vi älskar kulturbageriets fantastiska surdegsbröd så blir det nu dessutom lite enklare för er i kvarteret att köpa deras bröd. Inför helgen kommer nybakat bröd att finnas och dagligen kan du göra ett smart och gott köp genom att lägga beslag på gårdagens infrysta bröd, pizza deg och hamburgarebröd.

Workshops och evenemang

Workshops & evenemang

Second First kommer att ha inspirerande aktiviteter, exempelvis i form av workshops och olika evenemang i samarbete med lokala kreatörer. Loppisdagar

Missa inte allt det roliga som händer på Second First. Evenemang & Workshops. Vill du bli medlem? Skriv upp dig för sms nedan eller kontakta oss på info@secondfirst.com